A legjobb divat appok, amelyek kiszakítanak a mindennapi rohanásból

Őszintén szólva, egy kicsit régimódi vagyok és a fizikai jelenlét rajongójának tartom magam. Azaz naplót vezetek, és nem digitális programokkal, hanem ecsettel és festékkel készítek képeket. Emellett a klasszikus könyveket és a print magazinokat preferálom. Egyszóval, eléggé analóg vagyok ebben a kifejezetten digitális világban. Viszont a tavalyi évben kialakult furcsa helyzetben azt éreztem, hogy egy kicsit nyitnom kell az újdonságok felé. Hiszen élek-halok bármi iránt, ami a divattal kapcsolatos és szükségem volt egy térre, ahol legalább virtuálisan öltöztethetek és alkothatok. Így amikor az Instagram – hátborzogatóan gondolatolvasó – reklámja a figyelmembe ajánlott egy divat applikációt, beadtam a derekam és kipróbáltam. Büszkén állítom, már fél éve óriási rajongója vagyok a Covet Fashion nevű alkalmazásnak. De nem ez az egyetlen játék, amely jól elszórakoztat minket ebben az interakciókban szegény időszakban. Szerencsére elég sok divatház létrehozta saját appját, amelyek közül most bemutatok néhányat. Hátha valaki pont ilyesmi kikapcsolódásra vágyik, csak még ő sem tud róla.

Gucci Genies
Egyértelműen nem sorolhatjuk a videójátékok közé, de a Gucci Genies kreatív és szórakoztató élményt nyújt, ami kifejezetten nem számít hátránynak. A Genies cég által létrehozhatjuk saját 2D-s avatarunkat, sőt, a virtuális világban létező énünket a Gucci termékeibe bújtathatjuk. Korábban a 2D-s megjelenés csak a hírességek privilégiuma volt. Azonban a cég kollaborált a Giphy-vel és a Guccival, így egy olyan szoftvert biztosítanak a felhasználóknak, amely segítségével más alkalmazásokba is integrálni tudják az avatarjukat.

©Genies

A Gucci-előfizetők a márka legújabb ruhadarabjaiba öltöztethetik virtuális énjüket, és ezzel a vállalat is bevételhez jut, hiszen a digitális termékekhez nem lehet ingyen hozzájutni. A Genies felhasználók az alkalmazáson keresztül GIF formátumban férhetnek hozzá az avatarokhoz, így mindenki kiélheti kreativitását és az online beszélgetések közben Gucci ruhákban pompázhat a barátai előtt.

Tennis Clash
A Gucci nem bízta a véletlenre, és tavaly a gamerek egyik kedvenc sportjátékával, a Tennis Clash-sel is együttműködött. Ezúttal természetesen a teniszé a főszerep, de 2020 júniusa óta a Tennis Clash játékosai exkluzív Gucci külsőt is kaphatnak, és
részt vehetnek egy különleges Gucci Open névre keresztelt tornán.

©Tennis Clash

A versenyek időtartama korlátozott, a cél pedig egyszerű: a győztes az lesz, aki a legtöbb pontot szerzi mérkőzések sorozatában. A Tennis Clash legnagyobb rajongói a képernyőn felbukkanó ruhákat meg is vásárolhatják maguknak az olasz divatház weboldalán. Ha te is kedvet kaptál egy kis online szerválgatáshoz, akkor a Tennis Clash-t letöltheted az App Store-ból és a Google Play-ről is.

Covet Fashion
Ha az ember szórakoztató divat appok után kutat az interneten, akkor mindenhol azt olvashatja, hogy a Covet a játékok alfája és omegája. És amikor kipróbálod, rájössz, valóban ez az igazság. A Covet Fashion nem véletlenül az első számú divatjáték a Google Play áruházban és az iOS App Store-ban is egyaránt. Az app egyedülálló, mert a létező divatmárkák kollekcióinak digitális változatát teszi elérhetővé. A felhasználók testreszabhatják a virtuális Covet modellek haját és sminkjét is, és ahogy elérik a magasabb szinteket, a paletta tovább szélesedik.

Forrás: @covetfashion/Instagram

A játékban különféle tematikus kihívásokon vehetsz részt, amelyeken a meghatározott követelményeknek megfelelően kell összeállítanod a végeredményt. A cél természetesen az, hogy a játékban pénzt, valamint ruházati cikkeket gyűjts. A játékosok szavazhatnak a kihívások során létrehozott modellekre, így derül ki, kik lesznek a végső győztesek. A kihívások mellett csatlakozhatsz divatházakhoz, ahol különleges, ritka díjakat nyerhetsz. A játék elképesztő választékot vonultat fel a ruhák és a kiegészítők terén is, amelyeket szezonról szezonra, az adott évszaknak megfelelő kollekciókkal bővítenek.

Love Nikki – Dress UP Queen
Egy meglehetősen új játék a nemzetközi piacon, amely valójában egy Ázsiában rendkívül népszerűvé vált játék (Miracle Nikki) angol változataként született meg. A játék leginkább a címszereplő Nikki öltöztetésén alapszik és van egy története, amelyet végig lehet játszani.

Amazon.com: Love Nikki-Dress UP Queen: Appstore for Android
Forrás: Love Nikki

Ugyanakkor ingyenes versenyeken is részt vehetünk, speciális arénákban mérhetjük össze a tudásukat, vagyis inkább a stílusérzéskünket, más játékosokkal. Különféle üzletekben vásárolhatunk, hogy Nikki ezekkel érjen el jobb eredményt a különleges, limitált ideig elérhető eseményeken.

Afterworld – The Age of Tomorrow
Természetesen az aduászt a végére tartogattam. Ha ideáig eljutottál az olvasásban, akkor valószínűleg te is abba a táborba tartozol, akik nem csak a vásárlási szenvedélyük miatt tartják magukat a divat szerelmeseinek. A magával ragadó bemutatók mestere, Demna Gvasalia ismét olyat hozott létre, amelyre még sosem volt példa a divatházak történetében. Ugyanis two-in-one, egy valódi videójáték formájában valósította meg a 2021-es őszi-téli bemutatóját.

Az Afterworld: The Age of Tomorrow címet viselő projektről szinte mindenhol ódákat zengtek. A játék egyenesen 2031-be repít minket, ahol hihetetlen technikával és lenyűgöző vizuális látvánnyal életre keltett karakterekkel találkozhatunk. Az Afterworld öt zónán vezet végig minket: az eső áztatta városon keresztül, egy fehér nyulat követve egy gyönyörű erdőbe kalauzol minket, ahol egy virtuális rave party részesei lehetünk (természetesen mindenki a Gvasalia alkotta Balenciaga kollekcióban ropja). Azt hiszem ez az a játék, amivel inkább játszani érdemes, mert a magasztos szavak sem adják vissza azt az élményt, amit a játékosok átélhetnek.

Szerző: Jakab Tímea Diána
Forrás: WWD, VentureBeat, LevelSkip, Harper’s Bazaar
Kiemelt kép: Balenciaga