SECONDLAND / THE RENOVATION kollekció

A Secondland újabb droppal jelentkezik és az alkotók – a márkától megszokott módon ismét – egy izgalmas kampány keretein belül mutatják meg az aktuálisan megjelenő egyedi, upcycled designer darabokat. A The Renovation névre keresztelt kampány Enyingi Sára látványtervezővel közös kollaborációban született meg, a Secondland egyedi vizuális világát és a márka üzenetének esszenciáját hivatott közvetíteni.

A kampányban a márkanév egy utópisztikus mesevilágként elevenedik meg. Az alkotók a történetmesélés és a set design eszközeivel mutatják be, hogyan is épül Secondland. A már kicsit sérült, régi babaház felújításán munkálkodó renováló közösség szimbolizálja a tervezők vízióját egy megújuló divatiparról, miközben a márkára jellemző vizuális nyelv és a gyermeki játékosság, humoros megközelítés is érzékelhető. A díszletben és a ruhakollekcióban egyaránt a jellegzetes romantikus, pasztell színvilág dominál.

A kollekcióban felfedezhetjük a márka alapdarabjait: a Mara inget különböző színösszeállításokban, illetve az átszabott, reworked blézereket. Ugyanakkor a kínálat kibővült szoknyákkal, topokkal, illetve ruhákkal. A kézi díszítő technikák számos fajtája megjelenik az egyes ruhadarabokon. A márka logójában is látható virág motívum szintén esszenciális része a The Renovation kollekciónak, hiszen hímzés, festés, gyöngyözés formájában is feltűnik; épp úgy, mint a nagymamáink terítőjét megidéző kockás minta.

Párhuzamot fedezhetünk fel az utópisztikus világ megteremtése, a valós világ renoválása és a divatmárka tevékenysége, az upcycled ruhák létrehozása között. Hiszen a Secondland márka célja, hogy a rendelkezésre álló ruhákat alapanyagként felhasználva behozza a körforgásba, és divatvilágban való szerepvállalásával ne ártson a Földnek. A The Renovation kampány kiválóan tükrözi a márka megalkotóinak, Vecsei Kinga Rétának és Tasnádi Katalin Lilinek szenvedélyét és elhivatottságát; hiszen egy olyan világot próbálnak kreálni, amely értéket teremt, miközben könnyed és derűsen mesés hangulatot áraszt.

A kollekció bemutatóját a márka exkluzív forgalmazó partnere, a Spark Le Monde Store Andrássy út 18. alatti üzletében tartják meg július 7-én, amelyen a kampány részleteit is megismerheti a közönség. A vendégek a The Botanist Gin jóvoltából gin tonic koktéllal koccinthatnak, a zenét az estéhez pedig Abel Telenko szolgáltatja.

Fotó: Ladocsi András
Tervezők: Secondland (Vecsei Kinga Réta, Tasnádi Katalin Lili)
Látványtervező: Enyingi Sára
Modellek: Csejdy Janka, Eifert Kata Nóra, Enyingi Franciska, Erős Mara, Hencz Polett, Horváth Míra, Iván Alekseev, Nyári Luca, Osiyemi Hazzanat, Sue-Ann Jarrett, Szekeres Ákos, Tiszai Flóra