Rólunk

A TERIKE egy független platform, ahol fiatal divattervezők és tanulók munkáit mutatjuk be.

2020 júniusában indítottuk el a @terikefrombudapest Instagram oldalt, ahol (intézménytől függetlenül) nemrég diplomázott, vagy még tanuló designerek projektjeit osztjuk meg.

Szerintünk a magyar divatszakma lehetne sokkal nyitottabb a fiatal tehetségek és induló brandek felé, ezért többek között az is a célunk ezzel a projekttel, hogy lehetőségeket teremtsünk a divatszakmában.

A TERIKE névre azért esett a választásunk, mert többször előfordult már velünk, hogy varrónőként aposztrofált minket a környezetünk, ami részben igaz is, hiszen a kivitelezéshez is értünk tervezőként, viszont ez két különböző szakma.

ISTVÁNFFY EMMA 21 éves harmadéves Womenswear tanuló a londoni University of Westminsteren. Gyakornokként dolgozott már hazai tervezőknél (Tomcsanyi, Nubu), és Londonban is szerzett szakmai tapasztalatot Molly Goddard-nál. Jelenleg asszisztens tervező a NINI-nél. 2020 júniusában Szarvas Valentinnal közösen megalapította a Terike from Budapest projektet.

emma@terikebudapest.com

SZARVAS VALENTIN 25 éves divattervező, 2019-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem alapképzésén. Középiskolai évei alatt Sármán Nórának dolgozott gyakornokként. Az egyetem befejezése után diplomakollekciójával részt vett a BCEFW Young Talents bemutatón. Azóta megalapította a saját márkáját, és ruhái jelenleg több hazai designer üzletben is elérhetőek. 2020 júniusban Istvánffy Emmával közösen megalapította a Terike from Budapest projektet.

valentin@terikebudapest.com

TAMÁS CINTIA 24 éves desingkultúra szakos hallgató a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, korábban több hazai online magazin is publikálta írásait. Művészeti középiskolában tanult, mellette Sármán Nóránál szerzett szakmai tapasztalatot. A PS Magazinnál gyakornokként, később újságíróként és social media accountként dolgozott. 2020 szeptemberében csatlakozott a Terike csapatához, ahol a magazin főszerkesztője.

cinti@terikebudapest.com

NOIZZ.HU

HYPEANDHYPER